Først til Mølla!

Velkommen til årets utstilling i Auli mølle

I år er tiende gang Nes kunstforening inviterer til utstilling i Auli mølle, denne gangen med 16 utstillere. Noen av dem deltok også på den første utstillingen i 2006.

Offisiell åpning lørdag 28. mai kl. 14.00.


Gunvor Skog Gunvor Skog
Keramiker Gunvor Skog har lang erfaring som brukskunstner. Hun gikk i lære i 4 år før hun etablerte seg med verkstedplass, de seneste årene i Nord-Odal. Hun arbeider med leirgods, i hovedsak dekorert med begitning. Skog har deltatt på ulike gruppeutstillinger på Østlandet og har også deltatt på utstilling på Auli mølle tidligere.

Brita Haaland Kvinge Brita Haaland Kvinge
Brita Haaland Kvinge har i mange år jobbet som lærer i videregående skole med tekstil formgiving, søm og tegning. Nå er hun brukshåndverker med søm av vesker og muffer som spesialitet. Hun benytter skinn og pels samt nytt og brukt stoff i sine vesker. Haaland Kvinge er medlem av Brukshåndverkerne i Hedmark og har deltatt på jubileumsutstillinger og markeder i regi av organisasjonen.

Anne Lise Lislegård Sandnes Anne Lise Lislegård Sandnes
Anne Lise er skinnfellmaker som bor og arbeider på Boddingfjell gård på Årnes. På gården er det økologisk drift med gammalnorsk spælsau. Hun syr bl.a. skinnfeller og sitteunderlag og trykker på urnorske motiver. Noen skinn har forskjellig farge på bunnull og dekkull som gir produktene et originalt og særegent utseende.

Petter Braathen Petter Braathen
Petter Braathen fra Sørumsand arbeider med leker i forskjellige typer trematerialer. Han ønsker at treverkets egenskaper skal være framtredende og i fokus og gir lekene et lett lakkstrøk framfor dekkende maling.

Eva Olea Lunde Eva Olea Lunde
Eva Olea Lunde arbeider i hovedsak med akrylmalerier og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger på Østlandet de siste årene. Lunde uttaler selv at hun bestreber et billeduttrykk som er lesbart; det være seg i abstrahert eller nærmere naturalistisk form.

Kari Brovold Hagen Kari Brovold Hagen
Kari er Nes-bygdas «egen» keramiker, oppvokst på Haga og bosatt på Årnes. Hun har sin utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Kunsthøyskolen i Oslo. Hun er innkjøpt av offentlige og private samlinger i inn- og utland. Mange av arbeidene hun vil vise på Auli mølle har spiralen som grunnform. Hun benytter porselensleire og klassiske glasurer som celadon og okseblod, for det meste brent i vedfyrt ovn. Kari er en av kunstnerne som deltok på Nes kunstforenings første utstilling på Auli mølle.

Anne Karine Solgaard Anne Karine Solgaard
Anne Karine Solgaard har sin utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hennes fokus er gjenbruk og eksperimentering med materialer. Hun jobber primært med smykker og materialvalget avhenger av hva hun er «ute etter». Ofte benytter hun ukonvensjonelle materialer som blir omformet og presentert i ny kontekst. Hennes arbeider er innkjøpt av ulike offentlige samlinger.

Nina Rukan Nina Rukan
Nina Rukan har eksperimentert seg fram til en arbeidsteknikk som har et keramisk uttrykk, som ikke er avhengig av brenneprosesser. Gipsbind og sparkel er substansmaterialer i hennes arbeider. De blir deretter påført maling, risset inn eller decoupage-bearbeidet. Nina holder til på Toten og har sin bakgrunn fra Statens Høgskole for kunsthåndverk og design.

Heidi Asdahl Heidi Asdahl
Heidi Asdahl er oppvokst på Årnes, bosatt i Oslo, og deltar på utstillingen med smykker og malerier. Etter Westerdals reklameskole har hun jobbet som frilans illustratør og har alltid malt egne bilder ved siden av jobb. Fra februar 2015 har hun hatt plass i malefelleskapet Atelier K19 på Økern for å bruke mer tid på å utforske maleriets verden. Motivene og inspirasjonen er som oftest hentet fra naturen i en forenklet form.

Heidi startet med sølvarbeid for 19 år siden. Hun har siden deltatt på mange kurs og har vært med i «Ås sølvring» helt siden starten i 1998. Interessen og fasinasjonen over å lage sølvsmykker ligger i å utvikle egen design og løsninger.

Lene Tori Obel Bugge Lene Tori Obel Bugge
Keramiker Lene Tori Obel Bugge har alltid hatt et spesielt forhold til koppen. Hun sier selv at den skal være god å se på og god i bruk. Hun lager også spennende tripoder dvs. krukker med tre ben hvor uttrykket og ikke bruksaspektet er det viktigste. Hun har utdannelsen fra Kunsthøyskolen i Bergen og i Oslo og selger sine arbeider ved en rekke kunstsentra, kunstindustrimuséer og gallerier.

Tor Alex Erichsen Tor Alex Erichsen
Tor Alex Erichsen er keramiker med diplomeksamen fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Det mest typiske med hans arbeider er dekoren og ornamentikken. På avstand framstår ornamentikken som en helhet, mens når man kommer nærmere, ser man detaljer som fugler, fisk og dyr. Han har deltatt på en rekke utstillinger, har hatt utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av flere offentlige samlinger.

Inger Marie Berg Inger Marie Berg
Inger Marie Berg er smykkekunstner. Hun bor og arbeider på Tobøl i Eidskog og er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Inger Marie Berg har mottatt flere stipendier og har deltatt på ulike utstillinger i inn- og utland. I 2004 deltok hun på utstilling i regi av Nes kunstforening i Nes kulturhus.

Inger Fladby Thinn Inger Fladby Thinn
Inger Fladby Thinn har arbeidet profesjonelt med veving i mer enn 30 år. Hun lager tekstiler for dekorasjon og bekledning, samt kirketekstiler og andre større oppdrag. Inger bruker forskjellige fargeteknikker bl.a. malt ikat og plantefarger. Hun er en av få som bruker gamle veveteknikker samtidig som hun eksperimenterer med nye og spennende fargekombinasjoner og mønstre. Inger har deltatt på Auli mølle flere ganger bl.a. på den første utstillingen.

Nils Johansen Nils Johansen
Nils har siden tenårene hatt foto som en lidenskapelig hobby, men det var først i voksen alder han utdannet seg innen foto ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. I tillegg til å fotografere reklame, musikk og teater, så er det gjennom dokumentar og kunstfotografering han ønsker å utfordre betrakteren. Bildene hans tar oss inn i både kjente og surrealistiske landskap med en underliggende undring som er helt opp til betrakteren å tolke.

Astrids glass Astrids Glass
Astrid Hanssen har sin glasshytte på Østheim ved Magnor i Eidskog. I hennes spesialbygde glassovn smeltes «skjerv», dvs. gjenvinning av glass, som er mer miljøvennlig enn andre metoder. Glassene farges i blåseprosessen. Hun blåser bare sin egen design, og glassene formes og signeres individuelt. Hun selger sine produkter gjennom gallerier og kunstbutikker i hele Norge.

Åpningstider
Lørdag 28. mai fra kl. 14 – 18
Søndag 29. mai fra kl. 12 – 18
 
Torsdag 2. juni fra kl. 15 – 18
Fredag 3. juni fra kl. 15 – 18
Lørdag 4. juni fra kl. 12 – 18


kart til mølla