PROGRAM VÅREN 2018


«Krise for demokratiet i Europa?» ved professor i statsvitenskap, Øyvind Østerud.

Øyvind Østerud vil snakke om den uoversiktlige situasjonen i Europa – tilbakeslag for demokratisk styre i Øst-Europa, motsetninger mellom Nord- og Sør-Europa i euro-sonen, velgeropprøret bak Brexit i Storbritannia, ekstreme protestbevegelser i en rekke land. Han stiller spørsmålet: Er demokratiet i krise?

Øyvind Østerud født og oppvokst i Nes, og professor i statsvitenskap, Universitetet i Oslo. han var professor i konflikt- og fredsforskning fra 1980 til 1985 og professor i internasjonale konfliktstudier fra 1985. Han har særlig publisert om demokrati, styreformer og regimeendringer, geopolitikk og internasjonale konflikter, suverenitet og nasjonalisme. Østerud var leder for den store Makt- og demokratiutredningen i 1998-2003.

Torsdag 1. mars kl. 19.00 i Kulturhuskafeen
Bill: Kr 150
Arena: Nes bibliotek, 3. etg i Amfi-senteret på Årnes.


Lisa Aisato

Her blir det fryd for store og små. Lørdag 3. mars tegner og forteller Lisa Aisato for barna. Det skjer i Nes bibliotek kl. 11.00, Klokka 13 blir det utstillingsåpning og kunstnersamtale i Galleriet.

Aisato er billedkunstner, billedbokforfatter og illustratør. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun gitt ut flere egne billedbøker og illustrert bøker for andre forfattere. Siden 2009 har hun vært fast illustratør i Dagbladet Magasinet. Hun har også blitt nominert til flere internasjonale og norske priser, blant annet har det blitt tre Brageprisnominasjoner, og i 2015 ble hun kåret til en av Norges ti beste forfattere under 35 år. Aisato har sin utdannelse fra Einar Granum Kunstskole og Strykejernet Kunstskole.

På Strykejernet Kunstskole utviklet Aisato det som skulle bli hennes spesielle teknikk: å tegne med blekk og pennesplitt på upreparert lerret, og hennes originaler er som oftest laget med en blandingsteknikk av gouache, akryl og blekk. Fordi mange av hennes bilder er laget for bøker eller magasiner arbeider hun i økende grad digitalt. Det vil si at mange av bildene starter på lerret for deretter å bli digitalisert og arbeidet videre med. Utstillingen i Galleriet, Nes kulturhus kommer til å bestå av nummererte gicléetrykk i glass og ramme.

Lørdag 3. mars til og med 18. mars i Galleriet
Åpningstider 11-18 alle dager (ikke søndager)

Omvisning med formidler: 06.03. kl. 18.00, 10.03. kl. 12.00 og 14.03. kl. 18.00.

Siste dag er søndag 18. mars, åpent fra 14 til 16.

Utstillingen er et samarbeid mellom Nes bibliotek og Nes kunstforening.
Velkommen!


Nes kunstforenings årsmøte med påfølgende foredrag.

Ordinære årsmøtesaker. Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, sendes til e-post: post@neskunstforening.org innen 9.mars

Kulturkafeen tirsdag 13. mars kl. 18.30-19.00

Kl. 19.15 holder Anne-Marit Hertzenberg Kjos, spesialrådgiver innen visuell kunst, foredrag om billedkunstneren Arne Ekeland.

Åpen kafé – fri entré. Velkommen!